Tejine Promaje

Svaki dan nova promaja
Hleb od piva

Hleb od piva

Recept za ove hlebiće sam pronašla tražeći šta su jeli u seriji “Game of thrones”. I naiđem na ovaj sa pivom. Dakle, jednim od mojih omiljenih pića, što mu je bio jedan veliki plus. S tim što sam ja malko izmenila mere. Za pripremu vam je potrebno:

3 i po šolje brašna
2 kašičice šećera
3 kašike meda + pola šolje za prelivanje
100gr mlevenih badema
150ml piva
50ml maslinovog ulja (nema u receptu, ja sam dodala)
malo pakovanje kvasca
prstohvat soli

Stavi se kvasac u pivo i čeka da odreaguje, za to vreme se u jednu posudu stave ostali sastojci i onda im se doda pivo sa kvascem, sve se lepo umesi i ostavi da naraste. Kada se veličina testa udvostruči, napravi se 10 jufkica, stave se na pek papir i ostave još 10-ak minuta da nadođu, a onda u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Kada dobiju zlaćkastu boju izvuku se i nožem im se po sredini probuši rupa u koju se sipa med. Onda se vrate još 10-ak minuta i rernu, kada se izvuku, najbolje da se pokriju krpom i kada se malo ohlade da se umotaju u krpu, pa da se čuvaju u kesi kako se ne bi stvrdili, jer se ponašaju kao klasičan mešeni hleb.


Dok čekate epizodu igrajte se s testom. Još ćete na neki način da doživite autentični ukus onoga što su navodno jeli junaci serije. A onda hlepčiće u ruke, krigla piva i pravac pred TV.

2 comments found

    1. E pa ne znam kako, nisam dovoljno izreklamirala možda ili ti nisi ispratila. 😄 A samo kad pečeš bolje je na pek-papiru. Pa mi javni kako ispalo. 😄😄

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.